Vikingeklubben Isbjørnen

Historien

Isbjørnen blev startet i 1948 med en stiftende generalforsamling, efter der i flere år havde været vinterbadere, som mødtes og badede ved fjorden. I 1967 fik Isbjørnen et klubhus i det daværende friluftbad, efter svømmeklubben flyttede til Haraldslund.  I øvrigt kan vi henvise til den fantastiske bog: ”Kolde gys og varme hjerter” skrevet af Bent Stenbakken og foto af Jens Morten – udgivet i 2017.

Klublivet i Isbjørnen udfolder sig i de bygningsmæssige rammer, som klubben via brugeraftale med Aalborg Kommune råder over i Vestre Fjordpark, Aalborg.

Rammerne stod nybygget i sommeren 2017 og er i store træk placeret samme sted som klubben hidtil havde til huse i tilknytning til Aalborg Friluftsbad.

Som en del af Vestre Fjordpark er Isbjørnen én blandt flere vandrelaterede aktiviteter, som er valgt samlet her.

Brugeraftalen tilsiger, at vi behandler bygninger og samtlige faciliteter med fornuft og omtanke og vedligeholder, så det holder standard.

Vi har et velfungerende klubhus, adgang til en lukket have og en fantastisk sauna i vandkanten af Limfjorden. Badebroen som er i forbindelse med saunaen, er kun for medlemmer af klubben.

I vores vedtægter står der, at formålet er at dyrke badning udendørs året rundt samt søge at ophjælpe et godt kammeratskab blandt medlemmerne. Vi har hilsepligt i klubben, hvilket vægtes meget højt og er med til at styrke den gode tone mellem alle i klubben. Vi vægter meget at der er plads til alle i vores klub, og når vi er samlet i saunaen efter et dyp i fjorden, starter saunaakademiet, hvor alle emner lige fra politik til hjælp til at planlægge en rejse kan diskuteres og hjælp kan hentes. Klubbens DNA er at have en god tone, være socialt opmærksomme og hjælpe hinanden.

Vores klubliv bærer præg af mange initiativer fra medlemmerne, fra faste årlige arrangementer til enkeltstående arrangementer.

I vores have har vi også et vildmarkskar, som tændes ved fuldmånebadninger, festerne og særlige lejligheder.

Siden etableringen af Isbjørnen har det være god skik at alle medlemmer bidrager til at få hverdagens praktiske opgaver klaret. Der er mange forskellige opgaver i vores klub, fx at vildmarkskaret er funktionsdygtigt, at der bliver vasket viskestykker og karklude, at blomsterne vedligeholdes, at græsset slås, køkkenskabene rengøres, overblik over fuldmånebadningsaftenerne, festerne planlægges og gennemføres….., ja listen er lang, og mange bidrager til, at det gode klubliv bevares.

Siden flytningen til Vestre Fjordpark er der indkøbt supplerende rengøring fra et rengøringsselskab to gange ugentlig – derudover tager det enkelte medlem sin del af den daglige rengøring. Vi har besluttet, at der skal være 4 årlige hovedrengøringer i klubben, hvor medlemmerne deltager i at holde vores klublokaler pæne og i orden, som oftest efter afholdelse af en af vores meget hyggelige fester.

Vi har en gruppe af ildsjæle, som har et fast ansvarsområde og andre bidrager ad hoc.

Alle medlemmer kan søge bestyrelsen om at lave et arrangement i klubben. Arrangementer skal være til glæde for alle medlemmer, altså ikke private arrangementer. Om sommeren opstår der spontane grill-aftener i haven, om vinteren er der flere grupper som laver mad sammen i klubben.